pátek 31. ledna 2014

RECENZE: Nástroje smrti - Město ze skla

Název: Město ze skla
Série: Nástroje smrti (3.díl)
Autor: Cassandra Clareová
Originální název: Mortal Instruments - City of Glass
Původní vydání: 2008
Vydání u nás: 2013
Překlad: Eva Maršíková
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 480
Žánr: fantasy, sci-fi, horory, napínavé, tajemné
Anotace: Clary postupně odhaluje střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?


První věta:
Mrazivé počasí předchozího týdne pominulo.


O autorce:
Cassandra Clareová je pseudonym americké spisovatelky Judith Rumeltové, která se narodila v roce 1973 v
Íránu. Je autorkou mezinárodně úspěšné série Nástroje smrti a trilogie Infernal Devices (Pekelné nástroje).
Jejích knih se celosvětově prodalo více než 20 milionů výtisků a byly přeloženy do 35 jazyků. V současné době žije v Amherstu ve státě Masschusetts s manželem a třemi kočkami.


Děj...
Clary se chystá na cestu do Idrisu. Jaceovi se ovšem nelíbí, že tam chce Clary jed s ním a s Lightwoodovými. Chce aby zůstala v New Yorku, kde je podle něž ve větším bezpečí než by byla v Idrisu. O tom však Clary nechce ani slyšet. Když se pak všechno zkomplikuje a Institut napadnou démoni, Lightwoodovy s Jecem k sobě přiberou i jednoho černého pasažéra, který s nimi portálem cestuje do Idrisu. Když se Clary dozví, že odjeli bez ní, snaží se najít jiný způsob, jak se do Skleněného města dostat. Pomocí svých schopností pak na jeden přijde a spolu s Lukem odcestují do Idrisu, kde jsou však bez povolení Spolku... Všechno navíc zkomplikují pocity, minulost a, jak jinak, Valentýn!


Dojmy...

Při dočtení druhého dílu, který byl skvělí sem si říkala, že trojka už určitě tak skvělá nebude. Má sice hodně
stran, ale určitě bude o něco horší, když první dva díly byly super, ale víte co? Mýlila jsem se! Ano, ano, je
to tak. Cassandra Clareová mě opravdu přesvědčila, že píše skvěle. Protože třetí díl byl jeden velký zážitek, který se s prvními dvěma díly nedá vůbec srovnávat. Příběh sice začíná v New Yorku, ale to jen první kapitola (nebo prvních pár stran), pak se příběh přesouvá do Idrisu, země lovců stínů. Možná právě i díky tomuhle byl příběh o něco zajímavější. Nové prostředí, které bylo popsané tak, že si ho při čtení dokážete představit a tušíte, jak to tam asi vypadá a jak hrdinové prožívají dobrodružství. Idris mi přišel jako hezky vymyšlená nová země, který má spoustu tajemství, které objevujeme spolu s Clary.



Co se týče postav, setkáváme se tu s několika novými. Třeba sympatický a okouzlující Sebastian, jehož příběh mě hodně překvapil a myslím, že Vy by jste na tom byly stejně. Nebo nový inkvizitor, nebo Lukova sestra, ale je tam i spousta dalších. Máte se na co těšit. Hodně mě překvapila druhá polovina knihy. to jsme jen obracela stránky a ani jsme nestíhala sledovat, jak rychle se zmenšuje jejich počet do konce. Příběh vás natolik pohltí a vtáhne, že budete chtít vědět stále víc a víc a budete se jen těžce odtrhovat od čtení. Věřte mi, že já na tom takhle byla.

A konec knihy - řekněme, že to je jedno velký překvapení, které mě dokonale zaskočilo a tajila jsem
dech, jak se tohle molo stát a tamto ne a proč se stalo to a ono... Určitě nechápete jak to myslím, ale ti co četli určitě pochopí. Čekala jsme, že tento díl bude spíš částečné zklamání, ale pletla jsem se. Začínám mít pocit, že u téhle série platí, co díl, tím lepší a napínavější a dech beroucí příběh plný dobrodružství.


Závěr...
Třetí díl mě velmi překvapil a všem velmi doporučuju. Na nic nečekejte a neváhejte a pusťte se do čtení. nebudete litovat. Čeká na vás tolik dobrodružství, napětí, akce, ale také otázky, na které však časem dostanete postupně odpovědi.


HODNOCENÍ: 


U čtení jsem poslouchala: 

Flexi

pondělí 27. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (7)

Ano. Vím, že dneska není neděle ale pondělí a tohle je nedělní meme, ale včera jsem se k tomu tak nějak nedostala. Doufám, že mi to odpustíte a že to nebude moc vadit :) Každopádně nechtěla jsem Vás ošidit o další hodnocení obálky a tak jsme se rozhodla to sepsat dnes.

Nedělní meme, které vytvořila Syki. Jde o to vybrat nějakou knihu (jakoukoli) a napsat názor nebo prostě nějaké hodnocení její obálky. Jelikož jsme právě včera dočetla třetí díl Nástrojů smrti a bylo to nezapomenutelní (více v recenzi), rozhodla jsme se proto vybrat čtvrtý díl této série. Tak jdeme na to :)



Název knihy: Nástroje smrti: Město padlých andělů
Autor: Cassandra Clareová
Datum vydání: 6. 2. 2014
Anotace: Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní snů. Nic ale není
bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra...

Můj názor: Jelikož má celá série úžasné obálky, byl by zločin nezmínit alespoň jeden díl. Právě obálka čtvrtého dílu Nástrojů smrti se mi líbí asi nejvíc, i když u obálek této série je to s tou nejhezčí obálkou dost těžké. Na téhle se mi však strašně moc líbí ta tyrkysová. A taky ta socha anděla a celé je to takové lákavé a hezké a kouzelné. Každá obálka nějakým způsobem sedí k příběhu a až při čtení většinou poznáte, co přesně je na obálce vlastně zachyceno. Teda já to tak aspoň mám. Takže je těžké říct, jestli se obálka k ději hodí nebo ne, ale podle mě určitě jo :)


Co říkáte vy na obálky této série a kdyby jste měli vybrat jen JEDNU, která s celé série by to u Vás vyhrála?  


Flexi

sobota 25. ledna 2014

On My Wishlist (10)

Dneska je sobota a tak tu pro Vás mám sobotní meme, které vymyslela Book Chick City. Jde v něm o to zveřejnit každou sobotu knihu (nebo knihy), které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Myslím, že bych mohla jako svůj hlavní zdroj nových super knih uvést Rodaw t Knihánkova :D Její videa a povídání o knihách mě vždycky na nějakou knížku nalákají. Včera jsem si objednala Návnadu, o které mluvila v jednom ze svých videí a moc se na ní těším... Ale o to teď nejde. Pro dnešek jsem jako knihu, kterou bych si chtěla koupit vybrala:

Zaklínač duší
by
Sebastian Fitzek


Flexi

pátek 24. ledna 2014

Můj autor roku 2013

Rozhodla jsem se zapojit do projektu, který vytvořila Siky. Jak už samotný název projektu říká, jde o to vybrat autora roku 2013, kterého jste právě ve zmíněném roce objevili a napsat o něm, proč jste zvolili právě jeho, jaké knihy jste od něj četli a nebo popřípadě chcete číst. Další informace najdete zde.


Rozhodovala jsem se mezi dvěma autorkami a nakonec to vyhrála:

Lauren Oliver


Lauren Oliver je americká spisovatelka, píšící knihy pro mladistvé. Její rodiče ji a její sestru už odmala vedli ke čtení a Lauren si dokonce i jako malá psala pokračování ke svým oblíbeným knihám. Studovala literaturu a filozofii a pak nějakou dobu pracovala v nakladatelství Penguin Books a začala pracovat na své první knize Before I Fall, která u nás vyšla pod názvem Chvíle před koncem.
V roce 2009 odešla z nakladatelství a rozhodla se naplno věnovat psaní. 

Lauren zatím celkem napsala 7 knih. U nás vyšli pouze 4 (pátá kniha Panika má vyjít zanedlouho) a to u nakladatelství CooBoo.



Laureniny knihy v Česku
První knihou, která u nás vyšla byl autorčin debut Chvíle před koncem - Kniha vypráví o dívce, Samanthě, která chodí na střední školu a má všechno, co si může holka na střední přát. Ale jakmile umře při autonehodě a začne prožívat den své nehody stále znovu a znovu jako by se ocitla v jaké smyčce, začne si více uvědomovat co všechno měla a také pořádně otevře oči a začne si všímat svého okolí. Můj názor na tuhle knihu si můžete přečíst zde.
Jako další se autorka vrhla na trilogii Delirium - Delirium, Pandemonium, Rekviem - ve které je popsáno, že láska je nemoc, na kterou může člověk i zemřít a je na ní vymyšlený lék. Na první díl série najdete mou recenzi zde.
A zanedlouho se můžeme těšit na další knihu Lauren a to na Paniku, která slibuje napětí, akci, dobrodružství a lásku.



 


Bohužel nemám všechny knihy Lauren Oliver, které u nás prozatím vyšli. Scházejí mi ještě dva díly Deliria, které si chci co nejdřív koupit a přečíst, protože se chci strašně moc dozvědět, jak ten příběh skončí. Její styl psaní se mi velmi líbí a hodně mi sedl. Její knihy jsou originální. Právě Delirium je něco, co se jen tak nevidí. Láska, která je považovaná za nemoc... už jen ten nápad je skvělý. Jsem opravdu ráda, že jsme si její knihy (i když ne všechny) mohla přečíst a objevit tak novou skvělou spisovatelku, jejíž knihy budu ráda číst a budu si užívat každý nový příběh, každičkou stránku a se zatajeným dechem čekat, co dalšího vytvoří :)

Flexi

neděle 19. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (6)


Další příspěvek do nedělního meme, které vytvořila Syki. Jde o to vybrat nějakou knihu a napsat názor na její obálku.



Název knihy: Antarktida: Zmrtvýchvstání
Autor: Jeremy Robinson
Datum vydání: 2009
Anotace: Nový temný světadíl hrůzy. Vstup jen na vlastní nebezpečí. Svět zápolí o nárok na nový kontinent... Zemská kůra se vlivem geologických posunů přemísťuje, dochází k přesunům světadílů a umírá spousta lidí. Svět se potýká s globální katastrofou a snaží se postarat o miliardy lidí bez domova. Jako nová naděje se rýsuje Antarktida, která náhle roztála a stala se vzkvétající oázou. Světové velmoci se místo vedení světové války, kterou by žádná země nevydržela, uchylují k soupeření o dosažení centra Antarktidy. Tří vítězové soutěže si kontinent rozdělí. Do tohoto závodu je vtažena i Mirabelle Whitneyová, jedna z mála odborníků na tento světadíl, kteří přežili. Jako členka americké speciální jednotky se do Antarktidy vydává a střetává se s nebezpečím, jež daleko překonávají i její nejhorší obavy. Strašnější než trpká historie rozervané rodiny, než ohavné záměry jejich lidských nepřátel, než prehistorické stvůry znovuzrozené díky anhydrobióze jsou - nefilové. ...aby zjistila, že už je obsazeno.

 Můj názor: Tuhle tu knihu jsem zahlédla v jednom z videí Rodaw z Knihánkova, která kniho popisuje velmi poutavě a obálka je opravdu taková tajemná. Takže jsem se rozhodla pro dnešek vybrat právě obálku téhle knihy. Na první pohled jde poznat, že knihy vypráví o nějakém dobrodružství, akci a poutá k sobě. Tmavší místa kolem krajů vypadají jako zuby nějakého velkého zvířete - mě ihned napadl dinosaurus :D. Ve středu obálky je něco jako mapa, což napovídá, že půjde o nějaké cestování. Podle mě se obálka ke knize hodí, teda aspoň tak soudím podle anotace. Rozhodně má obálka něco do sebe a řekla bych, že se moc povedla :)

Flexi

sobota 18. ledna 2014

On My Wishlist (9)

Jde o sobotní meme, které vymyslela Book Chick City. Jde v něm o to zveřejnit každou sobotu knihu (nebo knihy), které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Tentokrát jsem se rozhodovala na poslední chvíli, jakou knihu bych si to vlastně chtěla v blízké době pořídit. Nakonec jsem na facebooku narazila na fotku knížky, která mě zaujala jak obálkou, tak později i svou anotací. A je to: 

Všechna pravda ve mně
by
Julie Berryová



Flexi

TAG Knižní detektiv

Slibovala jsem, že bude tag Knižní detektiv, tak tady je (i když trochu opožděně). Tenhle tag vytvořila Ettelëa z Knižního útočiště. Tenhle tag určitě většina z vás zná nebo o něm aspoň slyšela. Jde o to najít ve své knihovničce knihu, která splňuje určitou věc nebo podmínku (nebo jak tomu chcete říkat). Tak jdeme na to ;)


Co mám hledat ve své knihovničce:
1) Knihu, která má na svém obalu či v názvu ''knihu''
2) Klasiku
3) Obálka se zvířetem
4) Knihu v cizím jazyce
5) Knihu se třpytivým obalem
6) Obal, na kterém jsou pouze písmena
7) Knihu, jejíž hlavní hrdina je chlapec/muž
8) Nejstarší knihu v knihovničce
9) Knihu, která není YA (young adult = knihy pro dospívající)
10) Obal knihy, který je namalovaný (není na něm zkrátka fotka)
11) Nejtlustší knihu
12) Jakoukoli jinou věc kromě knihy
13) Knihu, která nepatří do žádné série, stojí samostatně
14) Obálku, na které je oko
15) Obálku, která se nepovedla
16) Fiktivní/skutečný deník
17) Obálku, na které je meč nebo jiná zbraň
18) Nejpoškozenější knihu
19) Knihu s ilustracemi
20) Knihu, jejíž název začíná na písmeno ''Z''

***

1) Knihu, která má na svém obalu či v názvu ''knihu'' 
Inkoustové srdce - Cornelia Funkeová
- kniha je na obálce


2) Klasiku
...žádnou klasiku bohužel ve své knihovničce nemám...


3) Obálka se zvířetem
Horory na dobrou noc 2 - Anthony Horowitz
- našlo by se možná víc knížek, ale na tuhle jsem si vzpomněla jako první


4) Knihu v cizím jazyce
Tales of mystery &  imagination/ Fantastické příběhy - Edgar Allan Poe
- není sice celá v cizím jazyce, ale je to moje jediná kniha, která je aspoň z části v jiném jazyku (a taky jsme jí ještě nečetla


5) Knihu se třpytivým obalem
Percy Jackson: Moře nestvůr - Rick Riordan
- sice se netřpytí, ale hezky se leskne, snad se to také počítá


6) Obal, na kterém jsou pouze písmena
Ten, kdo stojí v koutě - Stephen Chbosky
- když přehlédnu ten malý obrázek v rohu, tak tam není nic než písmena


7) Knihu, jejíž hlavní hrdina je chlapec/muž
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - Ransom Riggs
- také by se našlo pár dalších knih, ale na tuhle sem si vzpomněla ihned


8) Nejstarší knihu v knihovničce
Daršivská čarodějnice - David Eddings
- kniha vyla vydána v roce 2005, starší v knihovničce bohužel nemám


9) Knihu, která není YA (young adult = knihy pro dospívající)
Kurz tvůrčího psaní (detektivní román) - Jincy Willwttová
- detektivní román se zajímavou obálkou


10) Obal knihy, který je namalovaný (není na něm zkrátka fotka)
Čarodějka šestého měsíce: Cesta časem - Moony Witcher
- tohle je jedna dětská knížka, kterou jsem si nechala v knihovničce. Ostatní knihy z dětství jsou schované v krabici, kvůli nedostatku místa


11) Nejtlustší knihu
Inkoustová smrt - Cornelia Funkeová
- nejtlustší kniha v mé knihovničce je třetí díl Inkoustové série a má 672 stran


12) Jakoukoli jinou věc kromě knihy
Záložky
- nic kromě záložek v knihovničce nemám


13) Knihu, která nepatří do žádné série, stojí samostatně
Chvíle před koncem - Lauren Oliver
- jedna s mála knih v mé knihovničce, která nepatří do žádné série


14) Obálku, na které je oko
Erebos - Ursula Poznanski
- když se řekne oko na obálce, Erebos je jasná volba


15) Obálku, která se nepovedla
Jak mi pan Darcy zlomil srdce - Beth Pattillová
- tahle ta obálka se mi moc nelíbí. Je taková nezajímavá a na knihu moc nenaláká. Z mého pohledu se nakladatelství moc nepovedla


16) Fiktivní/skutečný deník
Můří deníky - Rachel Kleinová
- když jde o deník, vybavila se mi hned tahle ta kniha, která je psaná stylem zápisů do deníku i s datem zápisu


17) Obálku, na které je meč nebo jiná zbraň
Hraničářův učeň: Ledová země - John Flanagan
- abych řekla pravdu, tady jsem musela trochu víc hledat, ale pak jsme si vzpomněla na Hraničářova učně a právě na třetím díle je velký meč


18) Nejpoškozenější knihu
Křišťály moci: Zrada temného elfa - Michaela Burdová
- na knihy si dávám pozor a proto nejsou skoro vůbec poškozené, ale právě tahle ta trochu poničená je. Četla jsem jí opravdu hodně krát a také to jde vidět. trochu to odnesly rohy přebal je také trochu poničený.


19) Knihu s ilustracemi
Narnie: Čarodějův synovec - C. S. Lewis
- tohle byla jasná volba. Jediná kniha, která je vybavena tolika ilustracemi


20) Knihu, jejíž název začíná na písmeno ''Z''
Zvrácené myšlenky - Andrea Kaneová
- tohle byla také jasná volba. Jediná kniha začínající na Z, kterouvlastním.


Flexi

neděle 12. ledna 2014

Posuď knihu podle obalu (5)

Dneska tu pro Vás mám nedělní meme, které vytvořila Syki. Jde o to vybrat si obálku nějaké knihy a napsat na ní svůj vlastní názor. Tak jdeme na to.



Název knihy: Léto mrtvých
Autor: Gregory Hughes
Datum vydání: únor 2014
Anotace: Šestnáctiletý Jukio je šestnáctiletý mistr v kendó, tradičním japonském boji s mečem. Je léto a Jukio si užívá s kamarády, dvojčaty Hirošim a Miko. Jenže najednou se všechno zlomí. Dvojčata spáchají sebevraždu a ukáže se, že je k ní dohnala jakuza, japonská mafie. Jukio bere do ruky meč a začíná se mstít. Začíná krvavé léto, které otestuje jeho oddanost, odvahu i zdravý rozum. V druhém románu Gregoryho Hughse se střídá dech beroucí akce s až dojemnými momenty, které čtenáře nutí k zamyšlení, kam až člověka dovede touha po spravedlnosti. Nebo možná po pomstě, kdo ví?


Můj názor: Když jsem včera tuhle knihu zahlédla na fb stránkách nakladatelství CooBoo, obálka mě zaujala okamžitě svými barvami. Černá ve spojení s červenou, oranžovou a žlutou, to je taková ohnivá kombinace. Všechno to k sobě hezky ladí a je to jednoduché. Písmo je také dle mého dobře vybrané. Není zbytečně komplikované, ale ani obyčejné. Je jednoduché a jak se říká, v jednoduchosti je krása - a v tomhle případě to platí dvojnásob. V ulice, kterou chlapec běží, jsou rozvěšené nějaké plakáty nebo co s japonskými znaky. Podle anotace se obálka ke knize hodí a jsou to takové ty barvy a styl, který na akčních knihách velmi oceňuji. Hezká práce.


Flexi

sobota 11. ledna 2014

On My Wishlist (8)

Jde o sobotní meme, které vymyslela Book Chick City. Jde v něm o to zveřejnit každou sobotu knihu (nebo knihy), které bych si chtěla co nejdříve koupit.

Rozhodla jsem se zase vrátit k tomuto meme a pokusím se pravidelně každou sobotu přidávat články. Tentokrát jsem musela trochu přemýšlet, kterou ze všech těch knih vybrat. Nakonec jsem zvolila druhý díl Monumentu 14. První díl se mi hodně líbil, takže ten druhý si chci také co nejdřív přečíst.


Monument 14 - Nebe v plamenech
by 
 Emmy Laybourne



Flexi

RECENZE: Horory na dobrou noc 2

Název: Horory na dobrou noc
Série: Horory na dobrou noc (2.díl)
Autor: Anthony Horowitz
Originální název: More Horowitz Horror
Původní vydání: 1999
Vydání u nás: 2010
Překlad: Zdeněk Hofmann
Nakladatelství: BB/art
Počet stran: 145
Žánr: horor, napínavé, strašidelné
Anotace: VSTUPTE DO TEMNÉHO A DĚSIVÉHO SVĚTA HOROWITZOVÝCH HORORŮ A OČEKÁVEJTE NEČEKANÉ!

DALŠÍ SOUBOR HOROROVÝCH POVÍDEK Anthonyho Horowitze, v nichž jsou hlavními (a nechtěnými) hrdiny děti, určených pro mladé čtenáře a pochopitelně i pro jejich rodiče. Čeká na ně stopař, který není tím, kým se zdá být, strašidelná vesnice ukrývající hrůzná tajemství, mobil, kterým se dá dovolat mrtvým i vražedný výtah. Můžete se těšit na šokující pointy i notnou dávku černého humoru.


První věta:
Proč musel táta zastavit?


O autorovi:
Je jedním z nejpopulárnějších a nejplodnějších současných spisovatelů literatury pro mládež. Jeho nesmírně úspěšná série o Alexu Riderovi, která dosud zahrnuje knihy Stormbreaker, Akademie Point Blanc, Ostrov kostlivců, Orlí úder, Škorpion, Vesmírná archa, Hadí hlava a Krokodýlí slzy, se po celém světě prodalo přes deset milionů výtisků a získala nespočet literárních cen. První díl Stormbreaker byl dokonce zfilmován. K dalším jeho titulům patří fantasy série Síly pětice. Autor se kromě literatury pro mládež věnuje i televizním scénářům: píše například pro oblíbené seriály, jako jsou Vraždy v Midsomeru, Poirot a Foylova válka. Jeho manželkou je televizní producentka Jill Greenová a spolu se dvěma syny, Nicholasem a Cassienem, a pejskem žijí v severním Londýně.


Děj...
Knihu tvoří osm hororových povídek, které na sebe nijak nenavazují. V každé z nich se dočítáme o jedné zvláštní příhodě. Třeba o záhadném stopaři, který přistoupí do auta tříčlenné rodiny, nebo výtah, ve kterém za podivných okolností zmizí malý chlapec a další povídky plné záhad, dobrodružství, napětí a strachu.


Dojmy...
Hodně mě zaujala obálka. Co jsme se tak dívala na originální obálku a tak různě na další obálky, tak ta naše byla opravdu nejlepší. Nakladatelství BB/art odvedlo skvělou práci. Taky musím říct, že hardback je
mnohem hezčí než paperback, ve kterém mám první díl. Jak už je řečeno o něco výš, knihu tvoří osm povídek, které by měli podle názvu být hororové. Mě nepřišly zas až tolik hororové, možná je tak lehce, ale spíš byli trochu strašidelné nebo tak nějak. Rozhodně bych knihu doporučila spíše mladším čtenářům, kteří si ji užijí myslím daleko víc než ti starší. Ale i tak se to velmi dobře čte. Ze svého pohledu bych to nazvala takovým oddechovým čtením.

Některé povídky byly více zajímavé některé méně. Rozhodně se mi asi nejvíc líbil ten předposlední, který se jmenuje Šikmý dům. Tahle povídka mi přišla asi taková nejvíce hororová. Nebudu vám říkat o co v ní šlo, protože pokud si plánujete knihu přečíst, nechci vás připravit o překvapení a dobrodružství, které při čtení zažijete.  Jak už jsem řekla, nejde moc o hororové čtení, ale rozhodně se to čte velmi dobře a rychle a za to může i nějaké to napětí, které se v povídkách skrývá a nutí vás i přes to všechno číst dál, dokud povídku nepřečtete a nedozvíte se, jak o vlastně bylo. U některých bych ocenila i pár stránek navíc, protože skončily tak otevřeně, že mě to i štvalo.


Závěr...
Kniha se mi líbila, i když to nebylo nic úžasného, co by mi vytřelo zrak. Ale bylo to příjemné odpočinkové čtení na odreagování a občas i zamyslí se nad jednotlivými příběhy. Pan Anthony Horowitz píše čtivě a napínavě a i když to pro mě nebylo zas až tolik strašidelné nebo hororové, mladším čtenářům by se to určitě zamlouvalo víc, proto doporučuju spíše mladším. Ale myslím, že Horowitzův styl psaní a příběhy potěší i starší.


HODNOCENÍ: 


U čtení jsem tentokrát nic nečetla.


Flexi