úterý 31. prosince 2013

Moje knihovnička :)

Jak jsem si všimla, většina přidává na blogy aktuální fotky knihovničky a tak jsme se rozhodla Vám tu svojí také konečně ukázat. Nemám tam nijak extra moc knížek a chybí mi dost těch, co by chybět neměli, ale co se dá dělat i tak jsem neskutečně ráda i za ty, které už mám. :) Tak se pustíme do toho a nebudu se tu zbytečně vykecávat, protože už tak bude ten článek dost dlouhý :D...
PS: omlouvám se za kvalitu fotek, fotila sem to mobilem 



Celá moje knihovnička
Nemám to nijak seřazené podle žánrů nebo tak. Akorát se snažím dávat série k sobě. Mě osobně se to tak nějak líbí víc, když to není podle žánrů, barev a kdo ví čeho ještě. Prostě kde je místo, tam to dám. Jinak takové ty moje nejoblíbenější mám všechny pohromadě v jedno poličce. Nejspíš asi uhádnete, která to je :)
Určitě jste si všimli, že v první poličce (té nejmenší) jsou nějaké deníky nebo tak. Knihy se tam nevlezou, takže jsem se rozhodla dát si tam deníky, které mám popsané různými příběhy, básničkami, povídkami a kdo ví čím ještě :D Hned vedle je polička s cédéčkama. Jsou to hlavně cédéčka mých oblíbených kapel, ale i pár takových, které prostě není kam jinam dát. Pod touhle poličkou je polička s různými papíry k počítači a tak :)


Moje TOP polička (první polička)
V téhle poličce mám všechny svoje oblíbené knížky (většinou série), teda až na Inkoustovou sérii, ta se nikam jinak nevleze... Vezmeme to pěkně z leva do prava a pak shora dolů. :)
Takže jako první je série Křišťály moci od Michaeli Burdové. Tu naprosto miluju, je to moje srdcovka a vždycky se jí zastanu. Právě tahle série mě přivedla ke čtení jako takovému a taky k fantasy :)
Jako další je série Syn pekel od stejné autorky jako Křišťály moci. Ta už byla o něco slabší, ale nebyla špatná. Tři díly Percyho Jacksona od Ricka Riordana mám od nakladatelství Fragment jako recenzní výtisky. Moc se mi to líbilo, musím si ještě pořídit ty dva zbývající díly. No a samozřejmě nesmí chybět ani série série Hunger Games od Suzanne Collinsové. Ta série je naprosto úžasná. Tři díly Nástrojů smrti od Cassandry Clareové. První dva sem dostala na narozeniny a ten třetí na Vánoce. Následuje Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse, který mám teď rozečtený a také jsme ho dostala na Vánoce. Teď se přesuneme na horní radu. Určitě jste si všimli Erebosu od U. Poznanski, který jsem nedávno dočetla. Nad ním jsou nějaké záložky a tak. Pod ním pak takové to šedé je fotokniha s fotkami mé bývalé třídy ze základky. První díl Deliria od Lauren Oliver, k zakoupení dalších zatím nějak nedošlo, ale určitě si je chci pořídit. No a pak už zmiňovaná Inkoustová série od Cornelii Funkeové. To sem četla jen první dál a chybí mi kousek dočíst z druhého dílu.


Druhá polička

Ve druhé poličce mám hodně upířin. Jako třeba první dva díly série Říše temnot od L. J. Smith, od které mám i prvních pět dílů Upířích deníku, které jsem ještě nečetla všechny (jen 1. a 2. díl) a měla sem v plánu je přečíst přes Vánoce. No... ukázalo se, že můj plán se neuskuteční :D tak asi jindy. Další jsou první dva díly série Krásní mrtví od Eden Maguire, které jsem vyhrála v soutěži u NikaRoovy. Byla to tuším jedna z mých prvních výher. Ten kdo stojí v koutě od Stephena Chboskyho je opravdu velmi silná kniha a nelituju, že jí v knihovničce mám, i když si mě zas až tak úplně nezískala jako většinu z Vás. Další je první díl Horory na dobrou noc od Anthonyho Horowitze a druhý díl, Horory na dobrou noc 2, je hned nad Upířími deníky a dostala jsme jí na Vánoce od kamarádky :). Jako další je dvojjazyční kniha Fantastické příběhy  od Edgara Allana Poeho. Je to vlastně kniha kdy na jedné straně je příběh psaný anglicky a na druhé česky. Musím se přiznat, že jsme zatím četla jen jednu stránku :D To bude asi tím, že je tam angličtina a tu já nemám příliš v oblibě. Další je Prokletí ohně od české spisovatelky Martiny Wolfové. Takhle kniha se mi opravdu hodně líbila a někdy bych si jí chtěla určitě zase přečíst. Knihy, které jsou naležato nemám kam jinam dát a tak sou taky v mojí knihovničce. Jen je tak proletím: Daršivská čarodějnice, Tajemství Gobelínu, Čarodějka šestého měsíce, Dívčí parta o prázdninách, Dívka z ohněm atd.... (četla jsem jen Dívku z ohněm).


Třetí polička
Ve třetí poličce je to opět takový miš maš. Zvrácené myšlenky od Andreji Kane to je můj první recenzní výtisk od Fragmentu a celkově taky. Takže můj úplně první recenzní výtisk v dějinách :D. Jako další je Monument 14 od Emmy Laybourne. Tohle je prostě skvělý příběh :) Pokud jsem si všimli toho bílého mezi Monumentem a Smečkou tak to je novela ke Smečce, Temné dny od Andreji Cremerové. Následuje celá série Smečka od již zmíněné autorky. Série se mi moc líbila. Pro milovníky vlků perfektní, doporučuju ;). Dračí brána od Jenny-Mai Nyuen mě hodně zaujala svou obálku, ale děj mě nijak výrazně nenadchl. Chvíle před koncem od Lauren Oliver mě zaujala svým námětem a po přečtení Deliria a oblíbení si autorčin styl psaná musela být kniha moje. Moc se mi líbila. První díl Narnie - Čarodějův synovec od C. S. Lewise mám z antikvariátu a bylo to takové hezké pohádkové čtení, které nesmí v knihovničce chybět, i když mám jen první díl. Tři díly Hraničářova učně (2., 3. a 9. díl) od Johna Flanagana. Zbývající díly jsem měla půjčené od kamarádky. Kurz tvůrčího psaní od Jincy Willettové mám rozečtený, ale netuším kdy ho dočtu. také ty byla jedna z výher v soutěži. Jak mi pan Darcy zlomil srdce od Beth Pattillové jsem také začala číst, ale nějak jí nemůžu dočíst. Tohle je moje úplně první výhra;) No, už jen proto že je to výhra se to ale i přesto pokusím dočíst. Nejspíš to chce jen tu správnou náladu :)
Další knihou je Duše existence od Veroniky Burgerové. Tuhle knihu napsala moje kamarádka a jsem ráda, že je v mé knihovničce. Je to jedna ze dvou knih co mám podepsané :D Můří deníky od Rachel Kleinové. Ty mi moc nesedli.


Čtvrtá polička (naučná literatura)


Tuhle Vám sem dávám spíš jen tak (rozhodla jsem se napsat nejdelší článek na světe a unudit Vás k smrti :D ). Jsou to všechno atlasy, různé encylkopedie, knihy o kreslení, psaní, pravopise atd. Však to znáte.. učení :D






To je všechno. Doufám, že jsme Vám svou knihovničku představila dobře, i když vím, že jsem se moc vykecávala. Příští rok Vám na Silvestra třeba opět udělám nějaké takové shrnutí knihovničky, aby jste porovnali a tak. :)

Flexi

2 komentáře:

Prosím, nepoužívejte možnost Anonymní. Špatně se v tom potom vyznám, díky :)