středa 2. července 2014

Letní čtení 2014 - plány


Ahojky,
všimla jsem si, že hodně blogerů zveřejňuje své čtecí plány na léto a tak jsme se rozhodla, že se s Vámi také pochlubím o ten pomyslný seznam knih, které chci přes léto stihnout přečíst. Možná přibudou další knihy, které objevím v průběhu léta a přečtu si je a tak dál, takže tohle jsou spíš takové ty VIP, které chci určitě přečíst. :)

Na konci léta napíšu článek, ve kterém tak nějak shrnu celé prázdniny, jak jsem si ve čtení vedla, jestli se mi podařilo přečíst to, co jsem chtěla a jak se mi to líbilo, popřípadě co dalšího (mimo 'seznam') jsem přečetla, i když myslím, že budu ráda, když přečtu tyhle knihy, protože vzhledem k tomu, jak jsem si ve čtení vedla (nebo spíš nevedla) minulé léto... no.. :D Radši se pojďme kouknout na ty VIP krásky.

Původně jsem chtěla začít povinnou četbou, ale kdo by jí začínal, že? :D Takže začnu tím, co mám rozečteno, protože to jsou taky knížky, které jsem chtěla přečíst a léto už řece je, tak co?


Jako první tu mám Grace kněžnu monackou, kterou jsem začala číst už minulý týden, ale po pár kapitolách jsme jí odložila, protože jsem musela dočíst Městro ztracených duší. No a teď v neděli jsem se k ní vrátila. Zatím se mi to hodně líbí. Žádný životopis jsme do teď nečetla, takže je to pro mě něco nového, ale je to napsáno tak čtivě, že se to čte samo :)




Jsem už v polovině, takže do konce týdne bych to mohla dočíst :)




No a abych s tím svým čtecím seznamem pohnula hned na začátku, tak jsme se včera pustila do teňoučké knížečky o ženě, která byla vězněná v Terezíně - Nemám žádné jméno. Je to místy až děsivé, když si člověk představí, že se to opravdu dělo.




U téhle knížky jsem také v polovině. Je tenká a má málo stránek, takže bych jí dneska mohla dočíst.




Po dočtení knihy Nemám žádné jméno bych si chtěla trochu odpočinout od všech těch faktů, které v Grace i v Nemám žádné jméno jsou a chtěla bych se pustit do thrilleru Ohnivý anděl. Jo já vím, je to docela velký skok, ale proč ne, že? Od všech těch faktů se líp odpočinout nedá. :)




A po thrilleru by to chtělo zase trochu romantiky, takže pak bych si chtěla přečíst Easy?, kterou už si chci přečíst strašně moc dlouho a teď, když už jí mám konečně doma se do ní musím co nejdřív pustit :)




A abych využil toho volna, musela jsem sem zařadit i Přechod, což je pořádná bichle a šetřím si ji na prázdniny už asi od dubna a moc se na ní těším. Mamka jí už četla a proto nesmím být pozadu a musím to rychle přelouskat i já :D... a mimochodem, už jsem říkala jak je ta obálka úžasná?




Teď se konečně přesuneme k povinné četbě. Jako první bych si chtěla příst knihy od Edgara Allana Poea. Nejdřív se asi vrhnu na tenkou knížečku Černý kocour, která je doplněna úžasnými ilustracemi.




Jámu a kyvadlo bych chtěla také o prázdninách stihnout přečíst, i když je pravda, že zrovna tuhle knihu v povinné četbě nemáme (kupodivu), ale mě Poeovi povídky zajímají a lákají, takže jsem si jí také musela pořídit. Kdybych ji nestihla přečíst teď v létě, tak si na ní určitě udělám čas u během školního roku.




Nad Šifrou mistra Leonarda jsem přemýšlela už dlouho. Chtěla jsem zkusit něco od Browna. No a když jsem pak zjistila, že nám ji dali ho povinné četby, byla jsem příjemně překvapená a potěšená. Konečně záminka proč si knihu koupit a přečíst :D




Ta obálka je úžasná! Moc se mi líbí jak jsou ty číslice takové lesklé nebo jak bych to nazvala. Taky mě hodně překvapilo, že je to taková ta polo měkká vazba (něco jako u Ten, kdo stojí v koutě), snad víte co myslím.
A je to i celkem bichlička, no uvidíme, jak to všechno stihnu (nebo spíš nestihnu) :D




No a na samotný závěr tu má ještě všechny společně. Budu mít co dělat, aby to všechno přelouskala :D



Kolik knih plánujete přes prázdniny přečíst vy a jaké? :)

Flexi

2 komentáře:

Prosím, nepoužívejte možnost Anonymní. Špatně se v tom potom vyznám, díky :)