sobota 17. května 2014

Co by kdyby... (2)


Toto meme vymyslela Suši.

Cílem meme je odpovědět na určitou situaci a dostat z ní co nejvíce informací. Můžete odpovědět jednou větou, nebo dlouhým článkem doplněným fotkami...

Seznam situací:

              Co bys dělal/a, kdyby(s)...
  1. ...mohl/a strávit jeden den se svojí oblíbenou postavou?
  2. ...ti začal hořet dům a tys měl/a možnost odnést maximálně tři knihy?
  3. ...sis mohl/a splnit jedno jakékoliv přání, které by se týkalo knih?
  4. ...zjistil/a, že má tvá rodina nějaké mystické tajemství?
  5. ...narazil/a v temné uličce na upíra?
  6. ...dostala smlouvu na svoji vlastní knihu?
  7. ...byl/a vybrán/a jako splátce do Hladových her?
  8. ...jen tak na ulici potkal/a svého oblíbeného spisovatele/spisovatelku?
  9. ...se dnešní lidstvo rozhodlo spálit všechny knihy a žít jenom při elektronice?
  10. ...ti nyní přišel dopis z Bradavic?
  11. ...získala časocestovací gen?
  12. ...dostala příležitost změnit myšlení lidstva a přimět je ke čtení?
  13. ...měl/a možnost se podívat do svého oblíbeného knižního světa?
  14. ...se vykácely všechny lesy a lidstvu došel papír?
  15. ...ses z ničeho nic ocitl/a uprostřed bitvy o Bradavice?
  16. ...
  17. ...

***

2.) Co bys dělala, kdyby ti začal hořet dům a tys měla možnost odnést maximálně tři knihy?

Tak tohle bylo opravdu velmi těžké vybírání. První knihu jsme vybrala okamžitě, protože k ní mám určitý citový vztah a některé z Vás možná napadne, o kterou knihu jde. Horší to ovšem bylo s těmi zbývajícími dvěma knihami... Tu druhou se mi nakonec podařilo nějak vybrat také, ale ta poslední, to už byl oříšek. Favoritky byly totiž dvě a já si mohla vybrat jen jednu. Opravdu nevím, co bych udělala, kdyby mi opravdu hořel dům a já si musela v tom spěchu vybrat tři během pár vteřin. Nakonec jsem si tedy vybrala tyto:




1.) Jako úplně první jsem bez váhání vybrala Křišťály moci - Zrada temného elfa od Michaeli Burdové. Už jsem se tu několikrát zmiňovala, že k celé sérii, konkrétně k tomuto dílu nejvíce, mám velký citový vztah a nedám na ni dopustit, i když nepatří zrovna mezi světové bestsellery. Tahle kniha si mě získala a dovedla mě ke čtení jako takovému, takže bez ní bych se nezačala možná ani věnovat knižnímu blogování a nezaložila bych si tento blog. Tuhle knihu bych rozhodně nenechala shořet! 






2.) U druhé jsem chvíli přemýšlela, ale pak mi pohled padl na krásné černé obálky s rudě červeným písmem série Bavettových a vybrala jsem první díl Nebezpečná láska od Kateřiny Petrusové, jejíž celá série je také naprosto geniální. Kdo by věřil, že česká spisovatelka napíše tak úžasný, geniální a čtivý příběh o mafii v New Yorku. Prostě - GENIÁLNÍ! Mohla bych sáhnout po jakémkoli díle v této sérii, ale vybrala jsem nakonec Nebezpečnou lásku, protože Michael! myslím, že tohle jako vysvětlení prozatím stačí.






3.) Ovšem tady už nastává ten zásadní problém. Jakou knihu si vybrat do třetice? Trochu jsem se rozhlížela a pátrala a nakonec jsem vybrala dvě knihy - ano, já vím, dvě knihy je moc! Já potřebuju jen jednu! Jenže kterou vybrat? Hunger games nebo Sirotčinec? Po ne zrovna lehkém a už vůbec ne rychlém přemýšlení jsem se nakonec rozhodla pro Hunger games - Vražedná pomsta. A proč právě druhý díl? No to je jednoduché. Mě se totiž líbil nejvíc s celé série. Celá kniha byla úžasná a napínavá a taky hodně překvapivá. 




Tři knížky bych sice zachránila, ale co ty ostatní? Každopádně si myslím, že v téhle situaci bych rozhodně knížky neřešila, ty bych začala řešit až potom, co bych vyběhla ven a zjistila, že všechny mé krásky shoří na popel. 

No a nakonec jedna fotka celé Top 3, která by požár přežila!



Flexi

1 komentář:

  1. Hah :D U mňa by asi prežil len Fablehaven 3, 4 a 5 :D Ale ak by som mala možnosť vybrať viac, tak by som určite zobrala aj 1 a 2 :D
    A súhlasím. Hry o život dvojka sa aj mne najviac páčili :)

    OdpovědětVymazat

Prosím, nepoužívejte možnost Anonymní. Špatně se v tom potom vyznám, díky :)