sobota 19. dubna 2014

Mé knižní série (1)


Projekt vymyslela Roxanne
Jde o to vyfotit nějakou sérii z Vaší knihovničky, nemusí být celá, a odpovědět na pár otázek o ní. Nic těžkého. 
A za sebe ještě ke každé sérii přidám písničky, které jsme u čtení poslouchala, protože... tenhle blog přece není jen o knížkách, ale i o hudbě! :)

Na začátek jsem vybrala mojí oblíbenou sérii, kterou snad nemusím ani nijak představovat...

Hunger games - Suzanne Collinsová




1.) Jak ses o téhle sérii dozvěděl/a?
Jednu dobu se o ní hodně mluvilo. V televizi jsem viděla upoutávku na film, který měl jít v tu dobu do kin a tak jsem začala tak nějak pátrat. na internetu jsme se dozvěděla, že jsou i knížky. Nejdřív jsem se ale chtěla podívat na film, protože mě tak nějak více lákal hlavně kvůli těm všem upoutávkám v televizi. No a jelikož jsem byla z filmu nadšená, rozhodla jsem se objednat si první díl, který jsem hltala stránku za stránkou no a při první příležitosti jsem si hned musela koupit i další dva díly. :)


2.) Kolik dílů jsi zatím stihl/a přečíst? 
Přečetla jsem všechny a to hodně rychle. Vlastně jsem téměř celé letní prázdniny tehdy strávila nad Hunger games. Přečetla jsem všechny knížky, podívala se několikrát na film a dokonce jsem začala i psát funfiction, byla jsem do Hunger games úplný blázen :D


3.) Co na tuhle sérii říkáš? 
Co na ní říkám? Je to úžasná série, napínavý příběh, plný akce a napětí, který Vás nenechá chladnými! Na to se prostě nic jiného nedá říct. Prostě bomba! :D


4.) Který díl z celé série máš nejraději? 
Jednoznačně dvojku! Dvojka mě dostala a přímo se mnou cloumala z jedné strany na druhou jak to bylo děsně napínavé a taky překvapivé. Jednička teda taky nebyla špatná, ale dvojka byla lepší! Alespoň z mého podhledu určitě. Trojka, to už bylo zase něco jiného a ta už se mi zas až tolik nelíbila. 


5.) Jaká je tvoje oblíbená postava, proč? 
Tak tohle těžká otázka. Po celou dobu se to totiž tak nějak střídalo. V prvním díle jsem měla hodně ráda Katniss a obdivovala jsem její odvahu a to jak umí bojovat, postupem času jsem ji však začínala mít ráda trošičku méně. Pak je tu Peeta, toho jsou měla také strašně moc ráda, ale postupně se měnil stejně jako Katniss, i když za svou proměnu on nemohl... Nakonec teda asi dám Finnicka, protože ten byl prostě skvělej :) Takže Finnick.


6.) Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát? 
Někteří z Vás by nejspíš řekli Katniss. Ano, Katniss se sice změnila, ale že bych jí nemohla vystát? To asi ne. Ať přemýšlím jak přemýšlím, nikdo mě nenapadá. Možná mě chvilkama trochu štval Gale, ale že by to bylo nějak moc... no nevim no. 


7.) Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc? 
Naše obálky jsou stejné jak originální. Spíš bych porovnala ty první a ty nové, černé (však vy určitě víte, které myslím). Vím se mi líbí ty první. Už jsem si na ně tak nějak zvykla a , i když za normálních okolností bych vybrala ty černé, protože černou zbožňuju, tentokrát musím říct ty první. 

8.) Která obálka se ti líbí nejvíc? 
V tomhle případě asi řeknu obálku prvního dílu, černou. A proč? Důvod už jsem zmínila výš, miluju černou a v kombinaci z červeným písmem, no, není třeba nic dodávat. Jednoznačně první díl!!


9.) Existuje nějaká scéna na kterou jen tak nezapomeneš? 
Takových scén je celá série plná, ale jestli je opravdu nějaká scéna, na kterou nezapomenu, pak je to...
POZOR případný spojler!!!
... jak spolu Katniss a Peeta leželi v posteli ve vlaku, aby se jim nezdály noční můry. Tahle scéna se mi hodně líbila. A nebo taky to, jak bičovali Gaba a přiběhla tam Katniss. Většina mích oblíbených scén je z druhého dílu.


***

Písničky, které jsem při čtené série poslouchala.


Aréna smrti


Vražedná pomsta


Flexi

2 komentáře:

Prosím, nepoužívejte možnost Anonymní. Špatně se v tom potom vyznám, díky :)